FSSAI Food Safety Officer Mock Test PDF Free Download: FSSAI Mock Test

FSSAI Food Safety Officer Mock Test: Are you ready for the FSSAI Assistant Director (Technical), Food Safety Officer & Technical Officer Recruitment Exam 2019? If you are going to appear for this exam then you must not miss this FSSAI Free Mock Test for FSSAI Assistant Director (Technical), Food Safety Officer & Technical Officer Recruitment Exam 2019. Here you can compete with a thousand others and test your preparation. The test will be of FSSAI Assistant Director (Technical), Food Safety Officer & Technical Officer online exam’s level with latest questions that are expected to be there in this year’s FSSAI recruitment exam. You can compete with other aspirants. You can add a finishing touch to your practice and preparation, and finalise your strategy for the actual recruitment exam.FSSAI Food Safety Officer Mock Test

Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), hereinafter referred to as ‘Food Authority’ is a statutory Body under M/o Health and Family Welfare. FSSAI has been created for laying down science based standards for articles of food and to regulate their manufacture, storage, distribution, sale and import to ensure availability of safe and wholesome food for human consumption to 130 crore citizens of the country. In this post, we are providing you FSSAI Food Safety Officer 2019 Free Mock Test PDF. You can download PDF from the link given below.

1. Cherry contains good quantity of _________ acid
a. Tartaric
b. Malic
c. Phosphoric
d. All of these
Ans:b
Exp:
2. Cola contains good quantity of ________acid
a. Tartaric
b. Malic
c. Phosphoric
d. All of these
Ans:c
Exp:
3. Grapes contains good quality of ___________ acid
a. Tartaric
b. Malic
c. Both
d. None of these
Ans:c
Exp:
4. Synonym used for acetic acid is
a. Ethanoic Acid
b. Ethylic Acid
c. Monocarboxylic Acid
d. All of these
Ans:d
Exp:
5. The package which is in direct contact with the contained product is called __________package
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:a
Exp:
6. The package containing number of primary package is called ___________ package
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:b
Exp:
7. The package containing number of secondary package is called ___________package
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:c
Exp:
8. Package used to facilitate the handling of tertiary package is called
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:d
Exp:
9. A metal can, paperboard carton and glass bottle are examples of
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:a
Exp:
10. A corrugated case and boxes are examples of ___________packaging
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:b
Exp:
11. Stretch wrapped pallet of corrugated cases are examples of ____________
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Quaternary
Ans:a
Exp:
12. ___________ functions as a silent salesman
a. Package
b. Product
c. Consumer
d. Distributor
Ans:a
Exp:
13. UPC stands for
a. Universal Product Code
b. United Packaging Code
c. Universal Packaging Code
d. None
Ans:a
Exp:




14. RFID stands for
a. Radio Frequency Identification
b. Rapid Frequency Identification
c. Radio Frequent Identification
d. None of these
Ans:a
Exp:
15. CAS stands for
a. Controlled Atmospheric Storage
b. Cautious Atmospheric Storage
c. Cold Atmospheric Storage
d. None of these
Ans:a
Exp:
16. MAP stands for
a. Modified Atmospheric Storage
b. Mango Atmospheric Storage
c. Manmade Atmospheric Storage
d. None of these
Ans:a
Exp:
17. The main gas used in MAP is
a. Oxygen
b. Carbon dioxide
c. Nitrogen
d. All of these
Ans:d
Exp:
18. Minimum Package of bread is
a. 25 gm
b. 50 gm
c. 100gm
d. 500 gm
Ans:c
Exp:
19. Minimum Package of biscuit is
a. 25 gm
b. 50 gm
c. 100gm
d. 500 gm
Ans:a
Exp:
20. Minimum Package of baby food is
a. 25 gm
b. 50 gm
c. 100gm
d. 500 gm
Ans:d
Exp:

FSSAI Food Safety Officer 2019 Mock Test PDF Download⇓⇓

Download FSSAI Food Safety Officer Free Mock Test PDF from the link given below. Please use the password 123456 to open the PDF file.




Download FSSAI FSO Free Mock Test PDF Download

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-1

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-2

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-4

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-5




Official Telegram Channel- Get Regular Job Updates

Introducing ATCAdda.com

Also Read: Static GK 2019 PDF Notes- Get Free Static GK Notes PDF

Also Read: Current Affairs 2019 PDF  | 2019 Current Affairs PDF

Official Online Test Series Portal- Register Now

Get Ready for the Next AAI ATC Exam 2019-20

Purchase Best Study Materials- eBooks, Study Notes

Also Read: Latest Sarkari Naukri 2019 | Vacancy 2019 | Check here |

Also Read: Join Our Telegram Channel- Click Here

Prashant Chaturvedi

Related posts

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of