FSSAI Assistant Mock Test PDF: Free FSSAI Mock Test | Download PDF |

FSSAI Assistant Mock Test PDF: Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), hereinafter referred to as ‘Food Authority’ is a statutory Body under M/o Health and Family Welfare. FSSAI has been created for laying down science based standards for articles of food and to regulate their manufacture, storage, distribution, sale and import to ensure availability of safe and wholesome food for human consumption to 130 crore citizens of the country. In this post, we are providing you FSSAI Assistant Free Mock Test PDF. You can download PDF from the link given below.FSSAI Assistant Mock Test PDF

Here are some sample questions. You can download Complete Test Paper from the link given below.

1. What was the theme of first ever World Food Safety Day 2019?
a) Food Safety, Everyone’s Business
b) Food Safety, Our Priority
c) Food Safety, Our Business
d) Food Safety, Everyone’s Priority
Ans: a,
Exp:
2. CCCF stands for
a) Codex Committee on Cofactor in Foods
b) Codex Council on Contaminants in Foods
c) Codex Committee on Contamination in Foods
d) Codex Control of Contamination in Foods
Ans: c,
Exp:
3. The Consumer Protection Act was came into force on
a) 24 December 1986
b) 24 March 1986
c) 15 August 1986
d) 26 January 1986
Ans: a,
Exp:
4. The following acts were implemented for consumer interest
a) Consumer Protection Act
b) FSS Act
c) Weight & Measures Act
d) All of these
Ans: d,
Exp:
5. Time limit for filling complaint under consumer act
a) 2 years
b) 1 year
c) 6 months
d) No limit
Ans: a,
Exp:
6. When Right to Information Act (RTI) was passed
a) Oct 2005
b) Oct 2006
c) Aug 2005
d) Aug 2008
Ans: a,
Exp:
7. World Consumer Day is celebrated on
a) 15 March
b) 26 January
c) 24 December
d) None of these
Ans: a,
Exp:
8. Food standards for product specification is given by which Indian authority?
a) FSSAI
b) ISO
c) FAO
d) WHO
Ans: a,
Exp:
9. AGMARK stands for
a) Agricultural Grading and Marketing Act
b) Agro Industry Grading and Marketing Act
c) Agricultural Grading and Management Act
d) None of these
Ans: a,
Exp:
10. BIS stands for
a) Bureau of Indian Standards
b) Bureau of International Standards
c) Bureau of India Standards
d) None of these
Ans: a,
Exp:
11. Font dialog box is available in _______.
a) Formatting bar
b) Status bar
c) Menu bar
d) Title bar
Ans: a,
Exp:
12. Which shortcut key is used to replace any text in MS word –
a) Ctrl + F
b) Ctrl + G
c) Ctrl + H
d) Ctrl + V
Ans: c,
Exp:
13. Which of the following option is used to paste the text.
a) (1)Shift+insert
b) (2) Ctrl + insert
c) (3) Shift + delete
d) (4) Ctrl + delete
Ans: a,
Exp:
14. Text and graphics that have been cut or copied are stored in an area called the ______
a) Pasteboard
b) copy board
c) clipboard
d) cutting board
Ans: c,
Exp:
15. Microsoft Word is an example of _________
a) An operating system
b) a processing device
c) Application software
d) an input device
Ans: c,
Exp:
16. A (n) _______ contain commands that can be selected ?
a) Pointer
b) menu
c) icon
d) button
Ans: b,
Exp:
17. The software which contains rows and columns is called ______.
a) Data base
b) Drawing
c) Spread sheet
d) Word Processing
Ans: c,
Exp:
18. Which one of the following is not an item of menu bar in Excel-
a) Root
b) Tool
c) Data
d) Window
Ans: a,
Exp:
19. Replace command is available on –
a) File menu
b) View menu
c) Edit menu
d) Format menu
Ans: c,
Exp:
20. The document can be zoomed maximum up to –
a) 100%
b) 150%
c) 200%
d) 500%
Ans: d,
Exp:
21. The Harangi Dam is built in which state?
a) Himachal Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Haryana
d) Karnataka
Ans: d,
Exp:The Harangi dam is built across river Cauvery and located eight km from Kushalanagar in KarnatakA) Behind the dam is a vast reservoir) On the banks of the reservoir stands a temple of BasavannA)
22. The Keenan Stadium is located in which of the following state?
a) Jharkhand
b) Madhya Pradesh
c) Bihar
d) Haryana
Ans: a,
Exp:
23. Kanger Ghati National Park is located in____________
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Chhattisgarh
d) West Bengal
Ans: c,
Exp:
24. Buddha Nullah Canal is located in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Bihar
c) Rajasthan
d) Punjab
Ans: d,
Exp:
25. Libreville is the capital of which country?
a) Eritrea
b) Gabon
c) Kosovo
d) Malawi
Ans: b,
Exp:
26. The United Arab Emirates has announced 85 percent completion of its Mars probe project. What is name of the probe?
a) Destiny
b) Clarity
c) Justice
d) Hope
Ans: d,
Exp:
27. How many medals did India win at the 23rd edition of the Asian Athletics Championship?
a) 22
b) 18
c) 20
d) 17
Ans: d,
Exp:
28. Which bank sold its entire stake in NHB, NABARD to the Union Government?
a) SBI
b) WB
c) RBI
d) PNB
Ans: c,
Exp:
29. Which country recently became the world’s first to launch malaria vaccine?
a) Malawi
b) Serbia
c) Maldives
d) Nepal
Ans: a,
Exp:
30. Who has been honoured with the Master Deenanath Mangeshkar Lifetime Award 2019?
a) Salim Khan
b) Helen
c) Shabana Azmi
d) Javed Akhtar
Ans: a,
Exp:
31. Which nation released Ramayana stamp for the first time celebrating centuries old cultural bonds?
a) Sri Lanka
b) India
c) Indonesia
d) Malaysia
Ans: c,
Exp:
32. When was the World Day for Safety and Health at Work observed?
a) April 28
b) April 26
c) April 25
d) April 27
Ans: a,
Exp:
33. Which country will host the annual G20 leaders’ summit in November 2020?
a) Japan
b) Saudi Arabia
c) Russia
d) South Africa
Ans: b,
Exp:
34. Who among the following astronauts is soon going to set a new record for longest single spaceflight by a woman?
a) Christina Koch
b) Anne McClain
c) Sunita Williams
d) Serena Auñón-Chancellor
Ans: a,
Exp:
35. Who has become the 1st Indian woman scientist to be selected in the fellow of Royal Society in 358 years?
a) Gagandeep Kang
b) Karanbeer Kaur
c) Jaspreet Dhillon
d) Preeti Sahai
Ans: a,
Exp:

Download FSSAI Assistant Mock Test PDF from the link given below. Please use the password fssai to open the PDF file.




Download FSSAI FSO Free Mock Test PDF

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-1

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-2

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-4

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-5




Official Telegram Channel- Get Regular Job Updates

Introducing ATCAdda.com

Also Read: Static GK 2019 PDF Notes- Get Free Static GK Notes PDF

Also Read: Current Affairs 2019 PDF  | 2019 Current Affairs PDF

Official Online Test Series Portal- Register Now

Get Ready for the Next AAI ATC Exam 2019-20

Purchase Best Study Materials- eBooks, Study Notes

Also Read: Latest Sarkari Naukri 2019 | Vacancy 2019 | Check here |

Also Read: Join Our Telegram Channel- Click Here

Prashant Chaturvedi

Related posts

9
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Rupal SharmaPRIYANKA SHUKLAVaibhav GargSunnyPINKI RAI Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Shagun Rana
Guest
Shagun Rana

Sir what is the password??

Kamlesh Prasad
Guest

Sir Kindly provide the password of PDF

Sunny
Guest
Sunny

Password?

Vaibhav Garg
Guest
Vaibhav Garg

Sir pdf is not getting downloaded

PRIYANKA SHUKLA
Guest
PRIYANKA SHUKLA

Sir, I am not able to download the PDF

Rupal Sharma
Guest
Rupal Sharma

Password is fssai