FSSAI Assistant Mock Test PDF-5: Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), hereinafter referred to as ‘Food Authority’ is a statutory Body under M/o Health and Family Welfare. FSSAI has been created for laying down science based standards for articles of food and to regulate their manufacture, storage, distribution, sale and import to ensure availability of safe and wholesome food for human consumption to 130 crore citizens of the country. In this post, we are providing you FSSAI Assistant Free Mock Test PDF. You can download PDF from the link given below.
FSSAI Assistant Mock Test PDF

Here are some sample questions. You can download Complete Test Paper from the link given below.

1. The Food Authority shall establish scientific panels up to the number.
a) 5
b) 17
c) 22
d) No limit
Ans: d,
Exp:
2. Which of the following has/have the power to cancel the license?
a) Food Safety Officer
b) Designated Officer
c) Food Analyst
d) All of these
Ans: b,
Exp:
3. Guidelines relating to food recall procedures as the Food Authority may specify by regulations should be followed by ____________
a) Only Manufacturer
b) Only Retailer
c) Only Distributor
d) Every Food Business Operator
Ans: d,
Exp:
4. The Head office of Food Authority is located at
a) Mumbai
b) Noida
c) Hyderabad
d) New Delhi
Ans: d,
Exp:
5. “Food Authority” means the Food Safety and Standards Authority of India established under _______ of FSSA, 2006.
a) Section 30
b) Section 4
c) Section 36
d) Section 45
Ans: b,
Exp:
6. “Tribunal” means the Food Safety Appellate Tribunal established under _______ of FSSA, 2006.
a) Section 43
b) Section 37
c) Section 45
d) Section 70
Ans: d,
Exp:
7. “Authorities responsible for enforcement of Act” in FSSA, 2006 are discussed under _________
a) Section 29
b) Section 30
c) Section 31
d) Section 32
Ans: a,
Exp:




Downloaded From- https://prashantchaturvedi.com
8. “General Principles to be followed in Administration of Act” in FSSA, 2006 are discussed under section ________
a) 17
b) 18
c) 19
d) 20
Ans: b,
Exp:
9. “Food recall Procedure” in FSSA, 2006 are discussed under
a) Section 27
b) Section 28
c) Section 29
d) Section 30
Ans: b,
Exp:
10. “Use of food additive or processing aid” in FSSA, 2006 is covered under section _____
a) 19
b) 21
c) 25
d) 27
Ans: a,
Exp:
11. When creating a vertical page break _______.
a) The active cell must be A1
b) The active cell can be anywhere in the worksheet
c) The active cell must be in row 1
d) The active cell must be in column A
Ans: c,
Exp:
12. Edit » Delete command ________.
a) Deletes Formats of cell
b) Deletes the content of a cell
c) Deletes the comment of cell
d) Deletes selected cells
Ans: d,
Exp:
13. When the formula bar is activated, you can see _________.
a) The Edit Formula button
b) The Cancel button
c) The Enter button
d) All of above
Ans: d,
Exp:
14. In a worksheet you can select _______.
a) The entire worksheet
b) Rows
c) Columns
d) 1, 2, and 3
Ans: d,
Exp:




15. When you print preview a worksheet?
a) The entire worksheet is displayed
b) The selected range is displayed
c) The active portion of the worksheet is displayed
d) 1, 2 and 3
Ans: d,
Exp:
16. Weight refers to ________.
a) The print density of characters
b) The height of the printed character
c) Upright or slanted shape
d) The design and appearance of character
Ans: a,
Exp:
17. You can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File button on the _______toolbar.
a) Illustration
b) Charts
c) Links
d) Table
Ans: a,
Exp:
18. The Name box _______.
a) Shows the location of the previously active cell
b) Appears to the left of the formula bar
c) Appears below the status bar
d) Appears below the menu bar
Ans: b,
Exp:
19. Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
a) Save the workbook
b) Modify the worksheet
c) Enter text and data
d) Copy the worksheet
Ans: d,
Exp:
20. You can activate a cell by ________.
a) Pressing the Tab key
b) Clicking the cell
c) Pressing an arrow key
d) All of above
Ans: d,
Exp:

Download FSSAI Assistant Mock Test PDF from the link given below. Please use the password fssai4 to open the PDF file.




Download FSSAI FSO Free Mock Test PDF

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-1

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-2

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-4

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-5




Official Telegram Channel- Get Regular Job Updates

Introducing ATCAdda.com

Also Read: Static GK 2019 PDF Notes- Get Free Static GK Notes PDF

Also Read: Current Affairs 2019 PDF  | 2019 Current Affairs PDF

Official Online Test Series Portal- Register Now

Get Ready for the Next AAI ATC Exam 2019-20

Purchase Best Study Materials- eBooks, Study Notes

Also Read: Latest Sarkari Naukri 2019 | Vacancy 2019 | Check here |

Also Read: Join Our Telegram Channel- Click Here

Prashant Chaturvedi

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!