FSSAI Assistant Mock Test PDF-4: Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), hereinafter referred to as ‘Food Authority’ is a statutory Body under M/o Health and Family Welfare. FSSAI has been created for laying down science based standards for articles of food and to regulate their manufacture, storage, distribution, sale and import to ensure availability of safe and wholesome food for human consumption to 130 crore citizens of the country. In this post, we are providing you FSSAI Assistant Free Mock Test PDF. You can download PDF from the link given below.
FSSAI Assistant Mock Test PDF

Here are some sample questions. You can download Complete Test Paper from the link given below.

1. What does FSSA stand for?
a) Food Security and Standards Act
b) Food Safety and Standards Act
c) Food Standards and Security Act
d) Food Standards and Safety Act
Ans: b,
Exp:
2. What does FLRS stands for?
a) Food Licensing and Regulations System
b) Food Licensing and Registration System
c) Food Licensing and Recording System
d) Food Licensing and registration Society
Ans: b,
Exp:
3. What does FSMS stand for?
a) Food Security Management System
b) Food Safety and Management Scheme
c) Food Safety Management System
d) Food Security and Management Scheme
Ans: c,
Exp:
4. The officer appointed under section 36 of the Act is called.
a) Food Safety officer
b) Designated Officer
c) None of these
d) Both a & b
Ans: b,
Exp:
5. The officer appointed under section 37 of the Act is called
a) Food Safety Officer
b) Designated Officer
c) None of these
d) Both a & b
Ans: a,
Exp:
6. What does CAC in section 11 of FSSA stand for?
a) Codex Administrative Committee
b) Codex Alimentarius Committee
c) Central Advisory Committee
d) Central Administrative Committee
Ans: c,
Exp:
7. P in HACCP stands for
a) Prevention
b) Pollutants
c) Points
d) Peaks
Ans: c,
Exp:
8. MFPO stands for
a) Meat Food Products Order
b) Meat Fruits Products Order
c) Meat & Fowl Products Order
d) None of these
Ans: a,
Exp:
9. EOPO Comes under
a) Essential Commodities Act
b) Meat Food Products Order
c) Fruits Product Order
d) None of these
Ans: a,
Exp:
10. AGMARK stands for
a) Agricultural Grading and Marketing Act
b) Agro Industry Grading and Marketing Act
c) Agricultural Grading and Management Act
d) None of these
Ans: a,
Exp:




11. Which is the shortcut key to jump to the first slide of the presentation?
a) Home
b) Alt + Home
c) Ctrl + Home
d) Shift + Home
Ans: c,
Exp:
12. To select more than one slide in the presentation, ______.
a) Just Click on slide
b) Ctrl + Click on slide
c) Alt + Click on slide
d) Shift + Click on slide
Ans: b,
Exp:
13. To place something in the same position on every slide of presentation automatically, insert into ______.
a) Slide master
b) Notes master
c) Handout master
d) All
Ans: a,
Exp:
14. Can edit an already inserted embedded organization chart object by _____.
a) Double Click on the organization chart object.
b) CTRL + Click on the organization chart object
c) SHIFT + Click on the organization chart object
d) Single Click on the organization chart object
Ans: a,
Exp:
15. Shortcut key to insert a hyperlink in a slide _____.
a) Ctrl + H
b) Ctrl + K
c) Hyperlinks can’t be inserted in slides
d) Alt + K
Ans: b,
Exp:
16. To draw the Square box in the slide by selecting rectangle tool and _____.
a) Holding CTRL & Draw
b) Holding ALT & Draw
c) Holding SHIFT & Draw
d) All of the above
Ans: c,
Exp:
17. What is the maximum zoom percentage in Microsoft PowerPoint?
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400
Ans: d,
Exp:
18. Microsoft PowerPoint can insert objects from the following add-ins?
a) Equation Editor
b) Organization Chart
c) Photo Album
d) All of these
Ans: d,
Exp:
19. Which type of template provides a design concept, fonts & color scheme for presentation?
a) Format
b) Design
c) Content
d) Normal
Ans: b,
Exp:
20. In Normal view, this tab displays the content of each slide.
a) Slides
b) View
c) Sort
d) Outline
Ans: d,
Exp:

Download FSSAI Assistant Mock Test PDF from the link given below. Please use the password fssai3 to open the PDF file.




Download FSSAI FSO Free Mock Test PDF

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-1

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-2

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-4

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-5




Official Telegram Channel- Get Regular Job Updates

Introducing ATCAdda.com

Also Read: Static GK 2019 PDF Notes- Get Free Static GK Notes PDF

Also Read: Current Affairs 2019 PDF  | 2019 Current Affairs PDF

Official Online Test Series Portal- Register Now

Get Ready for the Next AAI ATC Exam 2019-20

Purchase Best Study Materials- eBooks, Study Notes

Also Read: Latest Sarkari Naukri 2019 | Vacancy 2019 | Check here |

Also Read: Join Our Telegram Channel- Click Here

Prashant Chaturvedi

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!