FSSAI Assistant Mock Test PDF-3: Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), hereinafter referred to as ‘Food Authority’ is a statutory Body under M/o Health and Family Welfare. FSSAI has been created for laying down science based standards for articles of food and to regulate their manufacture, storage, distribution, sale and import to ensure availability of safe and wholesome food for human consumption to 130 crore citizens of the country. In this post, we are providing you FSSAI Assistant Free Mock Test PDF. You can download PDF from the link given below.FSSAI Assistant Mock Test PDF-3

Here are some sample questions. You can download Complete Test Paper from the link given below.

1. Pointing to a man in a photograph, a woman said, His brother’s father is the only son of my grand-father. How is the woman related to the man in the photograph?
A) Daughter
B) Mother
C) Aunt
D) Sister
Ans: d
Exp:
2. Statements:
No horses are cats.
Some cats are rats.
Conclusions:
Some rats are horses.
Some rats are not horses.
Some cats are not horses.
A) Only II and III follow
B) Either I or II and III follow
C) Only I and III follow
D) Only III follow
Ans: a,
Exp:
3. If in a certain code PSYCHOLOGY is written as BMKNQDJDFK, then how can GEOGRAPHY be written in that code ?
A) QKFXZTQBT
B) FDXZTQBKF
C) FXDEZTBQK
D) FDXZTBQKL
Ans: c,
Exp:
4. 41295, 1196, 29196, 26296, ?
A) 24396
B) 25396
C) 26396
D) 27396
Ans: b,
Exp:
5. K is a place which is located 2 km away in the northwest direction from the capital P. R is another place that is located 2 km away in the south-west direction from K. M is another place and that is located 2 km away in the north-west direction from R. T is yet another place that is located 2 km away in the south-west direction from M. In which direction is T located in relation to P ?
A) South-West
B) North-West
C) West
D) North
Ans: c,
Exp:
6. Direction-In the following questions four alternatives are given for idioms/phrases in now. Choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Take the spear
A) To drink in the company of others
B) To make an exaggerated statement
C) To fight fiercely till the end
D) To accept full blame for something
Ans: d,
Exp:
7. Direction-In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word.
UPEND
A) Overbear
B) Subdue
C) Flourish
D) Lose
Ans: d,
Exp:
8. Direction- Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.
BARGE
A) Shove
B) Shout
C) Interpret
D) Plead
Ans: a,
Exp:
9. Directions- In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.
The blind’s life is really miserable because they can’t see what happens around them.
A) The blind’s life is
B) really miserable
C) because they can’t see
D) what happens around them
Ans: a,
Exp: Use ‘The life of the blind’ in place of ‘The blind’s life’. The + adjective, is used in the sense of Plural Noun to present a group, but apostrophe (’s) is not used with it. It takes preposition ‘of’ with it to show a relation.
10. Directions- In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.
I have been informed that Dr. Sinha visits Bihar the following month.
A) I have been informed
B) that Dr. Sinha visits Bihar
C) the following month
D) No error
Ans: d,
Exp:
11. In the following question, choose the word opposite in meaning of the given word.
To incriminate
A) to inculpate
B) to attribute
C) to allege
D) to exonerate
Ans: d,
Exp:
12. In the following questions, Out of four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.
CARICATURE
A) adulation
B) eulogy
C) cartoon
D) hokum
Ans: c,
Exp:
13. In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.
Jerry suggested to his brothers that they should go to the school regularly and do their homework sincerely.
A) Jerry suggested to
B) his brothers that they should
C) go to the school regularly
D) and do their homework sincerely.
Ans: c,
Exp: Remove the ‘before school’ Go to school / church / jail if used for their primary purpose, don’t take article before them.
14. In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.
In India electorates are not allowed to oppose Indian constitution in any case.
A) In India electorates are
B) not allowed to
C) oppose Indian constitution in any case.
D) No error
Ans: a,
Exp: Use ‘electorate’ in place of ‘electorates’ as electorate is plural in itself
15.In the following question four alternatives are given for idioms/phrases in now. Choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Grist to one’s mill
A) Harmful to somebody
B) Useful to somebody
C) Useless to somebody
D) Dreadful to somebody
Ans: b,
Exp:
16. The questions below consist of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.
Imagine the government
P-were an investor,
Q-trying to maximize India’s long-run
R-economic growth
A) PRQ
B) PQR
C) QRP
D) RPQ
Ans: b,
Exp:
17. In the following questions four alternatives are given for idioms/phrases in now. Choose the one that best expresses the meaning of the given idiom/phrase.
Lynch law
A) Law imposed by the government
B) Law of the mob
C) A law that is supposed to be useless
D) A rule that no one follows
Ans: b,
Exp:
18. In the following questions, out of the four alternatives choose the one which can be substituted for the given words/sentence.
Fear of thunder and lightning
A) Globophobia
B) Taphophobia
C) Astraphobia
D) Ombrophobia
Ans: c,
Exp: Globophobia: the fear of balloons.
Taphophobia: the fear of being buried alive.
Astraphobia: abnormal fear of thunder and lightning.
Ombrophobia: the fear of rain.
19. In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word.
NUISANCE
A) Pest
B) Delight
C) Hassle
D) Rub
Ans: b,
Exp: Delight: please (someone) greatly.
20. Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.
POLTROON
A) Pusillanimous
B) Gallant
C) Gutsy
D) Wearied
Ans: a,
Exp: Pusillanimous: showing a lack of courage or determination

Download FSSAI Assistant Mock Test PDF from the link given below. Please use the password fssai2 to open the PDF file.




Download FSSAI FSO Free Mock Test PDF

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-1

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-2

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-4

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-5




Official Telegram Channel- Get Regular Job Updates

Introducing ATCAdda.com

Also Read: Static GK 2019 PDF Notes- Get Free Static GK Notes PDF

Also Read: Current Affairs 2019 PDF  | 2019 Current Affairs PDF

Official Online Test Series Portal- Register Now

Get Ready for the Next AAI ATC Exam 2019-20

Purchase Best Study Materials- eBooks, Study Notes

Also Read: Latest Sarkari Naukri 2019 | Vacancy 2019 | Check here |

Also Read: Join Our Telegram Channel- Click Here

Prashant Chaturvedi

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3 […]

error: Content is protected !!