FSSAI Assistant Mock Test PDF-2: FSSAI Mock Test-2 | Download PDF |

FSSAI Assistant Mock Test PDF-2: Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), hereinafter referred to as ‘Food Authority’ is a statutory Body under M/o Health and Family Welfare. FSSAI has been created for laying down science based standards for articles of food and to regulate their manufacture, storage, distribution, sale and import to ensure availability of safe and wholesome food for human consumption to 130 crore citizens of the country. In this post, we are providing you FSSAI Assistant Free Mock Test PDF. You can download PDF from the link given below.FSSAI Assistant Mock Test PDF-2

Here are some sample questions. You can download Complete Test Paper from the link given below.

1. When is First ever World Food Safety Day Observed?
a) 18 June
b) 29 June
c) 7 June
d) 3 June
Ans: c,
Exp:
2. What has been banned for tea bag products by FSSAI from 2018?
a) Use of stapler pins
b) Thread for dipping
c) Cloth bag containing the tea leaves
d) Herbal tea leaves
Ans: a,
Exp: The Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) has banned the use of stapler pins in tea bags from January 2018.
3. FSSAI has launched which logo for fortified foods?
a) Square with an F and a +sign with a ring
b) Circle with an F and a +sign with a ring
c) Rectangle with an F and a +sign with a ring
d) None of the above
Ans: a,
Exp: Square with an F and a +sign with a ring
4. FSSAI has issued an advisory banning the use of which material for wrapping and packaging of food items?
a) Newspaper
b) Plastic
c) Polythene
d) None of the above
Ans: a,
Exp: Food Safety and Standards Authority of India has issued an advisory saying it has decided to ban the use of newspapers for wrapping and packing food items, a common practice by small corner shops and street vendors.
5. Regulator FSSAI has joined hands with which organisation to check misleading ads in the foods and beverages sector?
a) ASCI
b) ASDI
c) ASOI
d) ASBI
Ans: a,
Exp: Regulatory authority FSSAI has partnered ASCI to check misleading ads in the food and beverages sector.
6. Union Minister for Health and Family Welfare Shri JP Nadda has launched which project for the safety standards of food on the streets?
a) Safe Street Food
b) Clean Street Food
c) Hygienic Street Food
d) None of the above
Ans: b,
Exp: This FSSAI project will raise the safety standards of foods sold on streets across the capital city of New Delhi by training 20,000 roadside vendors on aspects of health and hygiene, in the first phase. FSSAI will partner with Ministry of Skill Development and Entrepreneurship under the Recognition of Prior Learning under the PMKVY scheme for this project.
7. Who is the CEO of Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)?
a) Ashish Bahuguna
b) Pawan Kumar Agarwal
c) Ashok Singh Malik
d) Rita Teotia
Ans: b,
Exp:
8. Who has been appointed as Chairperson of FSSAI on 28th November 2018?
a) Ashish Bahuguna
b) Pawan Kumar Agarwal
c) Ashok Singh Malik
d) Rita Teotia
Ans: d,
Exp: Rita Teaotia assumed the office of chairperson, Food Safety and Standards Authority of India on November 28, 2018. She took over from interim chair Preeti Sudan, who was secretary, ministry of health, and given additional charge of the country’s apex food regulator upon the retirement of Ashish Bahuguna.
9. Where is the Headquarters of Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)?
a) Mumbai
b) Kolkata
c) Delhi
d) Bengaluru
Ans: c,
Exp:
10. Which is a web based online system developed by FSSAI to weave a network of food laboratories across the country?
a) INFoLNET
b) INSoLNET
c) INKoLNET
d) INDoLNET
Ans: a,
Exp: INFoLNET is a web based online system developed by FSSAI to weave a network of food laboratories across the country. The main objective of this system is to make process of food testing quick, easy and convenient for every stakeholder who is involved in it. It facilitates tracking of food Sample Test Life Cycle for different states of sample during testing in Labs. Users of INFoLNET like FBO (Food Business Operator), FSO (Food Safety Officer), AO (Authorized Officer) and consumers would be able to request food laboratories to collect food samples or dispatch collected samples for testing through online system.
11. Which type of file is created by word processing program?
a) Data base file
b) Storage file
c) Word file
d) Document file
Ans: d,
Exp:
12. Changing an existing document is called ____ the document.
a) Editing
b) Creating
c) Modifying
d) Adjusting
Ans: a,
Exp:
13. Which of the following appropriate the extension of word pad?
a) .xls
b) .doc
c) .docx
d) .rtf
Ans: d,
Exp:
14. To prepare a presentation /slide show which application is commonly used?
a) Photoshop
b) Powerpoint
c) Outlook
d) Internet explorer
Ans: b,
Exp:
15. ____ is a kind of software used to keep track of billing account.
a) Word processing
b) Spreadsheed
c) Electronic publishing
d) Web authority
Ans: b,
Exp:
16. To move the beginning of a line of text,press the ___ key.
a) Home
b) Enter
c) Page up
d) Alt
Ans: a,
Exp:
17. Which key is used to indent a paragraph in MS Word –
a) F1
b) Shift
c) Tab
d) Alt
Ans: c,
Exp:
18. Worksheets in work book of Excel are selected by clicking the mouse and by pressing –
a) Alt
b) Enter
c) Ctrl
d) Shift
Ans: c,
Exp:
19. To start a slideshow in power point which key is used .
a) F5
b) F2
c) F3
d) F4
Ans: a,
Exp:
20. In MS word, new paragraph is created by pressing.
a) Alt
b) Ctrl
c) Enter
d) Tab
Ans: c,
Exp:
21. The third edition of ‘AUSINDEX-19’, bilateral maritime exercise between Indian Navy and Royal Australian Navy, began in which city?
a) Visakhapatnam
b) Paradip
c) Freemantle
d) Brisbane
Ans: a,
Exp:
22. Which state celebrated its 84th foundation day on April 1, 2019?
a) West Bengal
b) Bihar
c) Odisha
d) Karnataka
Ans: c,
Exp:
23. Zuzana Caputova has been elected as the first female president of which nation?
a) Bolivia
b) Poland
c) Sweden
d) Slovakia
Ans: d,
Exp:
24. Which Indian label bagged the spot of No. 1 YouTube Channel recently?
a) T-Series
b) SET India
c) Speed Records
d) Zee Music Company
Ans: a,
Exp:
25. ‘Education’ which was initially a state subject was transferred to the Concurrent List by the :
a) 24th Amendment
b) 25th Amendment
c) 42nd Amendment
d) 44th, Amendment
Ans: c,
Exp: Through the 42nd Amendment Act of 1976 Five subjects were transferred from State to Concurrent List. They are: Education, Forests, Weights & Measures, Protection of Wild, Animals and Birds, Administration of Justice.

Download FSSAI Assistant Mock Test PDF from the link given below. Please use the password fssai1 to open the PDF file.




Download FSSAI FSO Free Mock Test PDF

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-1

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-2

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-3

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-4

Download FSSAI Assistant Free Mock Test PDF No.-5




Official Telegram Channel- Get Regular Job Updates

Introducing ATCAdda.com

Also Read: Static GK 2019 PDF Notes- Get Free Static GK Notes PDF

Also Read: Current Affairs 2019 PDF  | 2019 Current Affairs PDF

Official Online Test Series Portal- Register Now

Get Ready for the Next AAI ATC Exam 2019-20

Purchase Best Study Materials- eBooks, Study Notes

Also Read: Latest Sarkari Naukri 2019 | Vacancy 2019 | Check here |

Also Read: Join Our Telegram Channel- Click Here

Prashant Chaturvedi

Related posts

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
adminMary JacobPrashantR LAKSHMANA RAJUAnuj gupta Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anuj gupta
Guest
Anuj gupta

Thanks you sir….for your kindness…you provide us very important practice set….again thank you

R LAKSHMANA RAJU
Guest
R LAKSHMANA RAJU

PEASE MOCK TEST LINK..THIS IS PASSWORD PROTECTED.

Prashant
Guest

Password already given in above post.

Mary Jacob
Guest
Mary Jacob

Passwoed to open pdf